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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  15/10/2014
Actualizado :  18/03/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  FEIPPE, A.; IBÁÑEZ, F.; PERALTA, G.
Afiliación :  MARIA ALICIA FEIPPE FERNANDEZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; FACUNDO IBÁÑEZ SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GABRIELA PERALTA ALTIER, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Fruit ripening stage effect on the fatty acid profile of 'Arbequina' and 'Picual' olives in Uruguay. (Conference Paper).
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2010, no.877, p.1495-1500.
Serie :  (Acta Horticulturae; 877).
ISBN :  978-906605613-8
ISSN :  0567-7572
DOI :  10.17660/ActaHortic.2010.877.204
Idioma :  Inglés
Notas :  ISHS Acta Horticulturae 877: VI International Postharvest Symposium. Publication date: 11 November 2010. Editors: M. Erkan, U. Aksoy.
Contenido :  ABSTRACT. Uruguay is one of the countries with favorable conditions for the development of olive tree culture. Olive oil is mainly composed by triglycerides, formed by different fatty acids which confer a main portion of its properties. Its acidic composition varies mainly with variety, local climatic conditions and fruit maturity degree. The objective of this work is to know the influence of fruit maturity stages on the fatty acid profile in the ?Arbequina? and ?Picual? varieties cultivated in Uruguay. According to skin and flesh color, fruits at six stages of maturity were used for extraction of lipids and percent fatty acid composition was determined through gas chromatography on methylated byproducts, palmitic, palmitoleic, estearic, oleic, linoleic and linolenic. Across different maturity stages and on ?Arbequina? and ?Picual? the C16:0 was constant and showed a value of 20 and 19.5% respectively, showing no significant changes. The C16:1 and C18:2 significantly increased from the M1 to the M6 stage in ?Arbequina? and ?Picual? (C16:1 increased from 1.9 to 3.3 and 1.5 to 2.2 respectively; C18:2 from 8.0 to 13.3 and 1.6 to 6.5% respectively). C18:1 and of C18:3 levels significantly decreased in oils originated from fruits with more advanced maturity (C18:1 varied from 67 to 60 and 74 to 70 respectively; C18:3 varied from 0.6 to 0.4 and 0.7 to 0.5%, respectively). With advancing maturity, C18:0 level decreased in ?Arbequina? (1.7 to 1.4%) and increased in ?Picual? (1.8 to... Presentar Todo
Palabras claves :  ARBEQUINA; FATTY ACID PROFILE; FRUIT RIPENING; OLIVE; PICUAL.
Thesagro :  MADURACION; OLIVOS; PERFIL DE ÁCIDOS GRASOS; VARIEDADES.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100191 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/2010

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  13/06/2018
Actualizado :  05/06/2019
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  SCHANZEMBACH, M.; GIANNECCHINI, E.; RODRIGUEZ, V.; MATTO, C.; PARODI, P.; BURONI, F.; RIVERO, R.
Afiliación :  MARCOS SCHANZEMBACH, DILAVE "Miguel C.Rubino", Uruguay.; EDGARDO GIANNECCHINI, DILAVE "Miguel C.Rubino", Uruguay.; VICTOR RODRIGUEZ, DILAVE "Miguel C.Rubino", Uruguay.; CAROLINA MATTO, DILAVE "Miguel C.Rubino", Uruguay.; PABLO PARODI TEXEIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DILAVE "Miguel C.Rubino", Uruguay.; DILAVE "Miguel C.Rubino", Uruguay.
Título :  Resistencia a antibióticos en aislamientos de Salmonella enterica obtenida de bovinos en el Laboratorio Regional Noreste "Miguel C. Rubino" en el período 2014-2017.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 46., 2018, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2018.
Páginas :  p.216-218.
Idioma :  Español
Palabras claves :  AC. CLAVULÁNICO; AMOXICILINA; ANPICILINA; RESISTENCIA A ANTIBIÓTICOS; SALUD ANIMAL; TETRACICLINA.
Asunto categoría :  L73 Enfermedades de los animales
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102499 - 1PXIPL - PPLE-636.2/JUB/46a./2018LE 17272
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